Volledig scherm
Boven een echt briefje van 20 en 10, daaronder de valse exemplaren. © Rubén Arcos Schuurs

Ook bij pannenkoekenboerderij De Lande in Huissen is met vals geld betaald

HUISSEN - Ook bij pannenkoekenboerderij De Lande in Huissen is met vals geld betaald. Eerder gebeurde dat in Druten, Doesburg en Rheden.

Bij De Lande was het vrijdagavond raak. In de drukte van de avond hebben gasten betaald met twee valse briefjes van 20 en een vals briefje van 50 euro. Wie deze mensen zijn geweest, herinnert zich de medewerker niet meer die de frauduleuze eters heeft bediend. 

,,Ik vermoed dat het een gezelschap van twee tot drie personen is geweest. Ze zullen een rekening hebben gekregen van in de 40 euro", zegt Rubén Arcos Schuurs van de pannenkoekenboerderij.

Biljetten van 50 en 100 euro worden altijd op echtheid gecontroleerd

Bij De Lande worden biljetten van 50 en 100 euro altijd op echtheid gecontroleerd met een speciale pen. Maar als het druk is, schiet dat er bij biljetten met minder waarde wel eens bij in. ,,Daar moeten we op letten, want twee biljetten van 20 en een biljet van 10 samen maken ook 50", zegt Arcos Schuurs.

Op de foto bij dit artikel zijn de valse biljetten te zien met erboven een echt exemplaar van 20 en 50 euro. De verschillen zijn duidelijk. Zo zijn de valse biljetten iets kleiner. ,,Maar in de drukte is dat niet gezien", zegt Arcos Schuurs. Als je alleen met valse biljetten betaalt, zie je het verschil met echte niet zo goed."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe