Volledig scherm
Een vestiging van Hornbach in Breda. Na Overbetuwe verzet ook Lingewaard zich niet langer tegen de vestiging van een grote Hornbach-bouwmarkt - mét tuinafdeling - nabij de ovatonde in Ressen.

Ook Lingewaard stopt het verzet tegen komst Hornbach bij Ressen

BEMMEL/RESSEN/LENT - Na Overbetuwe verzet ook Lingewaard zich niet langer tegen de vestiging van een grote Hornbach-bouwmarkt - mét tuinafdeling - nabij de ovatonde in Ressen. Er wordt geen bezwaar meer ingediend tegen de plannen op dit noordelijkste stukje van Nijmegen.

Lingewaard was dit voorjaar nog fervent tegenstander van deze grote bouw- annex tuinmarkt: niet passend in de relatief landelijke omgeving en te grote, oneerlijke concurrentie voor zelfde branche-ondernemers in de kleinere dorpen. De 'Hornbach-plus' moet vlak bij de ovatonde komen, net iets ten noorden van P&R-terreinen bij de Pathé-bioscoop.

‘Natuurlijk groen’

De nieuwe Hornbach-vestiging wordt 20.000 vierkante meter groot: dik drie voetbalvelden. Omdat daar ook in de toekomst niets bij mag komen, heeft Overbetuwe enkele maanden geleden het bezwaar al laten vallen.

Lingewaard volgt nu, omdat er na gesprekken met Nijmegen voldoende garanties zijn dat het gebiedje aan de noordzijde van Hornbach Ressen 'natuurlijk groen' blijft. Lingewaard vreesde dat daar mogelijk volkstuinen zouden komen. ,,En dat vinden we toch een rommelige invulling", meent wethouder Johan Sluiter.

,,Maar we zijn er nu van overtuigd dat die volkstuinen er niet komen en dat het blijft bij bomen, struiken of, zoals het nu is, een weiland."

De concurrentiebezwaren liet Lingewaard al eerder schieten: die vallen niet goed hard te maken, zeker omdat de provincie dergelijke bezwaren twee jaar geleden al opgaf. Wel is het Hornbach verboden branchevreemde producten als fietsen of wasmachines in Ressen te verkopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe