Volledig scherm
Voor de borrel stonden gisteren partytenten op de plek waar het middenschip was, en waar de binnentuin gaat komen. © Rolf Hensel

Oude Gendtse kerk gaat als een speer

GENDT - De voormalige Martinuskerk in Gendt gaat in dubbel opzicht als een speer: de nieuwbouw krijgt al aardig vorm en het laatste appartement is onlangs ook al verkocht. Alleen de twee unieke priesterkoorwoningen - vier verdiepingen hoog - moeten nog aan de man gebracht worden, maar daar is volgens projectontwikkelaar Hugo de Baaij ook al serieuze belangstelling voor. 

Quote

De twee unieke priester­koor­wo­nin­gen van vier verdiepin­gen zullen vermoede­lijk ook voor kerst verkocht zijn

Hugo de Baaij, projectontwikkelaar

Vrijdagmiddag was er een officieel momentje, waarbij Lingewaards wethouder Helga Witjes - mede namens de bouwbedrijven - een cheque van 1.500 euro overhandigde de Gendtse stichting Welzijn Ouderen. Een officieel momentje dat opvallend laat is: in juli is al gestart met de bouw van de 22 appartementen, twee maanden eerder zelfs al met de 12 patiowoningen die op de voormalige begraafplaats achter de kerk komen. ,,Maar nu kunnen we wél wat laten zien van de nieuwbouw", is de uitleg van De Baaij. De appartementen komen, tezamen met een binnentuin, op de plek van het gesloopte middenschip van het kerkgebouw. Bij de oude kerkentree blijft de Mariakapel in stand en komt nog een bijeenkomstzaaltje voor de parochie. 

Naar verwachting zijn de patiowoningen rond maart/april klaar en worden de appartementen tegen de zomer opgeleverd. Met de bouw van de priesterkoorwoningen wordt gewacht tot verkoophandtekeningen zijn gezet. De Baaij: ,,Dat is een nichemarkt, uitzonderlijk wonen. Maar ook dat komt goed, ik denk dat ze voor de kerst weg zijn en ook in de zomer kunnen worden opgeleverd. Eén geïnteresseerde wil er zelfs een lift in.” Dan komt er wel ongeveer een halve ton óp de verkoopprijs van 469.000 euro. Maar voor dat geld woon je dan wel bijna heilig, in hartje Gendt. 

Betuwe