Volledig scherm
Gendt 2808- Stagediven in de Gendtse schutterstent /178209 © Erik van 't Hullenaar

Ouders boos over blaastest bij ingang Betuwse feesttent

GENDT - De eerste blaascontroles aan de poort van de feesttent in Gendt hebben niet tot veel verboden geleid. Wel tot verontwaardigde reacties van ouders.

 „Veel jongeren mogen van hun ouders voorafgaand aan het tentfeest thuis wel een biertje drinken. Wij worden nu als boeman gezien die zogenaamd de opvoeding overneemt”, zegt Roy Wiltink van De Klok Horeca Gendt.

Sniffers

Het Gendtse horecabedrijf had dit weekend tijdens het Kersenfeest de organisatie in handen van de feesttent. Voor het eerst werden daarbij ‘sniffers’ ingezet, blaasapparaten om dronken jongeren te kunnen weren. Dat viel niet bij iedereen goed, zegt Wiltink. „Wij werden aangesproken, terwijl we de controles steekproefsgewijs uitvoerden op verzoek van de gemeente en politie. Zij zagen een probleem in het indrinken. Maar omdat de gemeente over deze proef niet heeft gecommuniceerd, werden wij als boeman gezien.”

Maar ‘blaascontroles voor een tentfeest, dat is in Gendt toch helemaal niet nodig. Daar gebeurt toch nooit wat‘, hoort Wiltink regelmatig. „Er zijn geen schokkende dingen gebeurd, dat klopt. Het had vooral een dreigend effect. Maar het had ons wel geholpen als de gemeente ook naar buiten had gebracht wat er gaande was.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe