Volledig scherm
Ouwe Poep in actie tijdens de Bemmelse Dweildag. © Erik van 't Hullenaar

Ouwe Poep doet het nog goed op de Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Muziek van Helene Fischer tot Imca Marina en van Tom Jones tot Rob de Nijs. Daarvoor moet je op de Bemmelse Dweildag zijn. De liefhebber geniet er op eerste pinksterdag urenlang van.

Ze kennen elkaar uit de tijd dat ze militair waren. De muzikanten van Ouwe Poep uit Amersfoort zien elkaar zo vaak niet meer. Ze komen wel steevast naar Bemmel. ,,We zijn zelfs speciaal voor de Bemmelse Dweildag opgericht”, zegt leider Marc Vierboom.

De naam van de band valt natuurlijk meteen op. ,,Ouwe poep is de benaming van een oude lichting militairen”, legt hij uit.

Geoefend

De muzikanten treden maar twee keer per jaar op. Behalve in Bemmel ook nog tijdens het gevelconcert in Wijchen. Repeteren doen ze niet. Hooguit een keer per jaar. ,,Dat komt omdat we allemaal geoefende muzikanten zijn. Bemmel is voor ons vaste prik. We komen omdat het hier zo leuk is.”

Volledig scherm
Genieten van het enthousiasme van de bands tijdens de Bemmelse Dweildag. © Erik van 't Hullenaar

Muziek en show gaan tijdens de dweildag samen. De Pretband Help Ons Bloaz’n uit Brummen is er een voorbeeld van. Een orkest bovendien met veel jongeren. Bob Kuster is met zijn 66 jaren de oudste muzikant. ,,Het spelen in deze band geeft zoveel energie. Het is geweldig leuk om mee te doen. We bewegen veel tijdens het optreden. We kunnen niet stilstaan.”

Het orkest straalt enthousiasme uit. ,,We staan erom bekend dat we onze nummers energiek brengen. De interactie met het publiek is belangrijk. Veel muzikanten spelen bij de harmonie in Brummen. Met de kwaliteit zit het daarom wel goed.”

Zwarte Cross

De band verdiende vorig jaar een optreden op de Zwarte Cross. Dat lukte De Feesttoeters uit Sassenheim ook. Deze muzikanten kunnen nog zingen ook. Dat blijkt tijdens het nummer I Want to Break Free van Queen.

Ze treden twintig tot dertig keer per jaar op. Het repertoire is elk jaar anders. Omdat ze ook bij andere orkesten spelen, zijn dit geoefende muzikanten. Wie in Bemmel goed luistert, hoort meteen dat dit een band van klasse is.

Volledig scherm
Feest in Bemmel dankzij de Dweildag. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe