Over Betuwe College waarschuwt nu ook voor 'zelfmoordspel' Momo

Update/VideoHUISSEN - Ouders en verzorgers van leerlingen van het Over Betuwe College in Huissen zijn door de school gewaarschuwd voor het zelfmoordspel Momo. De andere vestigingen van OBC (in Elst en Bemmel en HPC Zetten) zullen dat voorbeeld volgen, zegt een woordvoerder.

De 'challenge', voor het eerst opgedoken in juli van dit jaar, vraagt deelnemers zichzelf van het leven te beroven. Kinderen worden via WhatsApp uitgenodigd om mee te doen. Vervolgens krijgen ze allerlei opdrachten en uiteindelijk wordt ze bijvoorbeeld gevraagd 'van een huis te springen'. 

Het spel zou al doden tot gevolg hebben gehad en zorgt wereldwijd voor onrust. Eind vorige week waarschuwde S04 De Windroos, een school voor speciaal onderwijs in Nijmegen, al uit voorzorg voor de challenge. Het Over Betuwe College volgt nu dat voorbeeld. 

Volgens een woordvoerder van het Over Betuwe College zijn er nog geen leerlingen geweest die het spel speelden. 'We zijn van mening dat een gewaarschuwd mens voor twee telt', staat in de brief aan ouders en verzorgers. 'Wilt u daarom de telefoon van uw kind in de gaten houden?'

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

OBC besteedt veel aandacht aan de omgang met sociale media als Twitter en Facebook, aldus de woordvoerder. ,,We proberen leerlingen bewust te maken van de voordelen en nadelen van internet en social media gebruik. Een (zorgelijke) rage of trend wordt vooral ook door de mentoren/zorgcoördinatoren in de gaten gehouden en zo mogelijk besproken in de klas."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe