De veerpont tussen Huissen en Loo over de Nederrijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De veerpont tussen Huissen en Loo over de Nederrijn. © DG

Overtocht met Gelderse veerpontjes wordt duurder

De prijzen van een overtocht op de vijftig Gelderse veren gaan volgend jaar omhoog. Noodzaak nu het provinciale Verenfonds ophoudt te bestaan.

25 reacties

 • M.C. Fels

  3 weken geleden
  Ik zie geen probleem. Het wordt wat duurder. Nou en, alles wordt duurder. Je krijgt ook meer salaris, uitkering in de meeste gevallen. Auto's, benzine, wegen, fietsen en dergelijke kosten ook geld. En nu niet met het armoede argument aankomen: ik (hulpverlener met pensioen) denk dat armoede in de regel niet wordt veroorzaakt door te weinig geld, maar doordat de mensen niet met geld kunnen omgaan.
 • Ceciel Buijser

  3 weken geleden
  @Andre Eggerding, hartelijk dank voor je puntige opmerking. Zo mooi onderbouwd, ook. En wat fijn dat je zo precies onderstreept wat ik in mijn eerste post schreef over het niveau van de reacties.
 • Eelco de Boer

  3 weken geleden
  @Bart, lezen is ook een kunst. Mijn reactie ging juist om kortzichtige mensen die kilometers om gaan rijden omdat de pont een paar dubbeltjes duurder wordt. Dat is immers waar dit artikel over gaat: De pontjes worden iets duurder. En nee, overal maar bruggen neerleggen omdat er iemand is die toevallig precies op die plek naar de overkant wil is geen optie. Als je dat wel denkt heb je simpelweg geen idee hoeveel een brug over een grote rivier wel niet kost.
 • Laurens Driessen

  3 weken geleden
  @Andre:dat mag in een democratisch bestel waar vrijheid van meningsuiting een recht is. @Ceciel: duidelijk.
 • Koos Nijssen

  3 weken geleden
  CDA en VVD in de Provincie geven liever 80 miljoen uit voor één ondernemer met een nutteloze Railterminal Gelderland dan die pontjes in de vaart te houden waar enorm veel inwoners gemak en plezier van hebben.