Volledig scherm
Parkeren in het centrum van Huissen: niet elke centrumbewoner met voertuig krijgt van Lingewaard een ontheffing. © Erik van 't Hullenaar

Parkeerontheffing voor Huissenaar met garage geweigerd

HUISSEN - Twee bewoners van het centrum van Huissen die een parkeerontheffing hadden aangevraagd vissen achter het net. Ze krijgen het papiertje niet omdat ze over parkeergelegenheid op eigen terrein beschikken, zo oordeelt de commissie voor beroep en bezwaar van Lingewaard.

De gemeente had eerder al de gevraagde ontheffingen geweigerd omdat bij de bouw van de woningen een garage per woning zou worden gerealiseerd. De geplande garages zijn echter niet als garage in gebruik. De bewoners kiezen ervoor de parkeergelegenheid ‘anders te gebruiken en dat hoort voort hun eigen risico te komen’, meldt Lingewaard, die gesteund wordt door de uitspraak van de commissie voor beroep en bezwaar.

Quote

Als je op eigen terrein parkeer­ruim­te hebt, dan moet je die ook benutten. Anders gaat het ten koste van mensen die die ruimte niet hebben.

Theo Janssen

Lingewaard laat het bestreden besluit in stand; de bewoners zullen hun parkeerprobleem op een andere manier moeten oplossen. Wethouder Theo Janssen: ,,De parkeerruimte in het centrum van Huissen is beperkt. Alle bewoners willen heel graag hun auto voor de eigen deur parkeren, maar de ruimte is er simpelweg niet. Als je op eigen terrein ruimte hebt, dan moet je die ook benutten. Anders gaat het ten koste van mensen die die ruimte niet hebben. Dat zou niet eerlijk zijn.”     

Het centrum van Huissen wordt momenteel aangepakt; binnenkort worden er op diverse plekken fietsenstallingen geplaatst. Lingewaard hoopt en verwacht dat veel bezoekers en bewoners de stallingen gaan gebruiken en dat heeft een positief effect op de parkeerdruk.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe