Volledig scherm
De politie heeft schermen opgesteld. © ANP

Politie heeft vermoeden over dader aanslag gemeentehuis Lingewaard

BEMMEL - De politie heeft een vermoeden wie afgelopen nacht met de auto binnenreed in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel. Zijn identiteit is echter nog niet vastgesteld, zo laat de politie weten. 

De politie doet momenteel nog onderzoek naar de toedracht van het incident. De bestuurder van een auto reed tegen 01.55 de centrale hal van het gemeentehuis binnen. Hierdoor ontstond een felle brand. De auto reed door de pui naar binnen en vloog vervolgens in brand. 

De politie doet ook nog onderzoek naar het uitgebrande voertuig. Rondom de plaats delict staan schermen. Achter de schermen is de Forensische Opsporing bezig de sporen veilig te stellen, zodat er een reconstructie gemaakt kan worden. 

In het dorp is geschokt gereageerd op het incident. Zowel burgemeester Schuurmans als veel inwoners zijn aangeslagen door het nieuws

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe