Volledig scherm
De politie deed onder meer een inval in Enschede. © News United/Dennis Bakker

Politieactie tegen hennepbende: zes arrestaties, huiszoekingen in Gendt, Huissen en Nijmegen

GENDT/ NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagmorgen in de jacht op een overwegend Twentse hennepbende in meerdere panden in Hengelo en Enschede huiszoekingen gedaan. Er zijn maandag en dinsdag ook huiszoekingen gedaan in Gendt, Huissen en Nijmegen. In totaal zijn zeven mensen aangehouden, waaronder een in Nijmegen.

Het gaat om een man uit Huissen (56) en een 38-jarige man uit Nijmegen. Daarnaast werden in zowel Hengelo als Enschede drie mannen in de leeftijd van 32, 38, 27 en twee mannen van 40 jaar opgepakt.

Er werden doorzoekingen gedaan in onder meer de Steenbokstraat, de Vlierstraat en de Zuiderhagen in Enschede en aan de Zernikestraat en Nico Werkmanstraat in Hengelo.

Behalve in Twente zijn er ook maandag en dinsdag huiszoekingen gedaan in Gendt, Huissen en Nijmegen. In Nijmegen gaat het om een pand op Kerkenbos. Daar werden 1.600 hennepstekken gevonden en 263 hennepplanten. Ze stonden deels in verborgen ruimten.

Apparatuur, geen planten

Volledig scherm
De brandweer ontdekt de hennepkwekerij in Nijmegen. © Politie Nijmegen

In Gendt doorzocht de politie meerdere garageboxen aan de Nijverheidsweg. Daar werden benodigdheden voor het kweken van hennep gevonden: apparatuur, dus geen planten. 

Naast  woningen is de politie ook loodsen binnen gegaan waar hennepkwekerijen stonden. Hoeveel planten er daarbij zijn aangetroffen en wat de straatwaarde zou zijn is nog onbekend. Later deze dag zal de politie vermoedelijk meer prijsgeven.

Mogelijk volgen er in de loop van dinsdag nog meer huiszoekingen. Bij de actie waren dinsdagochtend 40 agenten betrokken. Er zijn geen arrestatieteams ingezet, bij de verdachten is ‘gewoon aangebeld’, aldus een woordvoerder. Deze zegt dat het om een georganiseerde bende gaan, die vooral in Oost Nederland opereerde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe