Wilma Hartogsveld in gesprek met de kletskop op tafel.  Foto: Eigen foto
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Hartogsveld in gesprek met de kletskop op tafel. Foto: Eigen foto © Eigen foto

Proef met ‘kletskop’ om spontaan praatje in restaurant te bevorderen

BEMMEL - Bezoekers van een restaurant in Bemmel of Lent hoeven de komende drie maanden niet in hun eentje te genieten van een kop koffie of thee. Wie gezelschap wil, kan op vaste tijdstippen een warme drank bestellen in een speciaal hiervoor ontworpen kop of glas, de ‘kletskop’. Daarmee geeft de gast van het restaurant aan dat hij openstaat voor een praatje en dat een ander die ook voor een kletskop kiest bij hem kan aanschuiven.

Quote

Het zou zonde zijn als iemand voor een kletskop kiest en er verder niemand is om mee te praten

,,Ook als iemand met zijn laptop of telefoon bezig is, kun je hem gewoon aanspreken. Normaal zou je dat niet doen, maar nu de gast uit een kletskop drinkt is dat geen probleem. Anders zou hiervoor niet kiezen”, zegt Wilma Hartogsveld, predikant van de protestantse streekgemeente Vierplek in de dorpen Lent, Oosterhout en Ressen.

Zij hoopt dat het maatschappelijk initiatief zich als een olievlek over eerst de regio en later Nederland zal verspreiden. ,,Ik ben visionair en ik denk graag in het groot. Maar het zou al mooi zijn als andere horecagelegenheden in de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem meedoen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe