De Aloysiusschool (rechts) en de voormalige raadszaal (witte pand) aan de Lange Kerkstraat in Huissen. Zal het er hier over drie jaar heel anders uitzien, of lopen de bouwplannen weer op niets uit?
Volledig scherm
PREMIUM
De Aloysiusschool (rechts) en de voormalige raadszaal (witte pand) aan de Lange Kerkstraat in Huissen. Zal het er hier over drie jaar heel anders uitzien, of lopen de bouwplannen weer op niets uit? © Rolf Hensel

Prominente Huissense bouwplek: lastige puzzel én stevige gok

HUISSEN - Komende week moet de Lingewaardse politiek een eerste stap zetten voor het bouwplan van de Aloysiuslocatie in hartje Huissen: een appartementenblok met parkeergarage eronder. Bepaald geen vrijblijvend besluit, want het spel gaat nu echt op de wagen. 

De afloop kan nog alle kanten op: van een prachtig succesverhaal via een peperdure gemeentelijke bijdrage tot een complete mislukking. De vier meest voor de hand liggende scenario’s. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zelfs bij Spero, de grootste voetbalclub in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil
    PREMIUM

    Zelfs bij Spero, de grootste voetbal­club in de Oostelijke Betuwe, staat alles even stil

    ‘Als er gezeik’ is op de club moet je er zijn’, luidde het advies van zijn voorganger. René Nobels is een jaar voorzitter van Spero en op de club is het stil. Er is genoeg te doen, maar hij is er niet. Zelfs bij de grootste voetbalclub van de Betuwe is het stil. De corona-crisis doet ook bij Spero zijn onderhuidse werk. Dat had René Nobels (59) een jaar geleden, toen hij bij Spero Fons van Lith als voorzitter opvolgde, niet kunnen denken.

Betuwe