Sylvia van Meegen op de plek waar ze vorige week werd geraakt door een steen.
Volledig scherm
Sylvia van Meegen op de plek waar ze vorige week werd geraakt door een steen. © Erik van 't Hullenaar

Rechtszaak Huissense huurrel krijgt vervolg met vernieling huis en auto

HUISSEN - Een 62-jarige man uit Huissen is vorige week aangehouden als verdachte voor het ingooien van een woningruit aan de Dissel in Huissen. Ook zou de man de voor- en achterruit van een bij de woning geparkeerde auto hebben vernield.

Een huurconflict tussen de 62-jarige huisbaas en een 21-jarige Huissense huurster diende die week voor de rechtbank in Arnhem. Volgens de huisbaas was de woning met mayonaise en frituurvet besmeurd achtergelaten. Aan de Dissel wonen de ouders van de 21-jarige.

Steen
Het is ongeveer 20.30 uur als er afgelopen donderdag een steen door de woonkamerruit van de familie Van Meegen vliegt. De rechthoekige steen van gezaagd beton raakt de knie van Sylvia van Meegen (55), die ook glas in haar gezicht krijgt. Even later blijkt ook hun auto vernield. Van Meegen en haar man noemen de 62-jarige huisbaas als dader.

'Ze is onschuldig'
Het nieuwsbericht over de rechtszaak op de site van deze krant werd door de Van Meegens van een reactie voorzien, waarbij de 62-jarige, ook door anderen, bij naam werd genoemd. „Omdat mijn dochter in het stuk heel negatief werd afgeschilderd, terwijl ze onschuldig is.”

De Van Meegens zeggen dat toen de politie aangifte kwam opnemen voor de vernieling, te horen kregen dat de man was aangehouden en ook zou hebben bekend. Vanwege het verhaal op internet.

Misverstand
De 62-jarige Huissenaar ontkent dat op zijn beurt weer in alle toonaarden. „Ik ben in mijn eigen woning aangehouden voor iets heel anders. Ook dat bleek een misverstand. Ik ben helemaal niet op De Dissel geweest.”

Woede
Het feit dat zijn naam door de Van Meegens op de site van deze krant was gezet deed hem wel in grote woede ontsteken, geeft de man toe. „Ik was woest en wilde het huis verlaten maar werd door mijn zoon tegengehouden. Daarom was de politie ook hier.”

Politiewoordvoerder Paul Koetsier bevestigt dat de man is aangehouden en verhoord als verdachte voor vernieling. „Het is aan justitie om te bepalen of dit een strafrechtelijk vervolg krijgt.”

Betuwe