Volledig scherm
Mike (links) en Jim Cornelissen van restaurant Rijnzicht. © Erik van 't Hullenaar

Restaurant Rijnzicht in Doornenburg 'vondst van het jaar’ bij GaultMillau

DOORNENBURG - De prijs Ontdekking van het Jaar volgens de restaurantgids GaultMillau is naar Restaurant Rijnzicht in Doornenburg gegaan. De broers Mike en Jim Cornelissen staan hier aan het roer. Zij namen niet lang geleden de zaak van hun ouders over. 

GaultMillau: ‘Het innovatiemenu van Rijnzicht doet exact wat de omschrijving belooft: het vernieuwt, verrast, verleidt en verrukt.’ 

GaultMillau 2019 meldt over Rijnzicht in Doornenburg: ‘Mike Cornelissen en zijn brigade koken overduidelijk omdat ze er lol in hebben de gasten niet alleen te verrassen met smaken, maar ook met de beleving. Vaak met een knipoog, soms met spektakel in de presentatie, maar altijd met klasse in de smaak en bewaking van de balans op het bord. Schijnbaar uit het niets is Gelderland een bijzonder restaurant rijker waar we de komende jaren nog veel van hopen te horen.’ Rijnzicht telt 14 van de 20 Gault&Millau punten.

De Gelderlander schreef in maart 2017 een recensie in Over de Tong over het restaurant. ,,Zelden zo het verlangen om te behagen gevoeld als bij Restaurant Rijnzicht in Doornenburg. Een bijna oneindige parade van smaken trekt langs.’’

GaultMillau heeft het terras van Kasteel Engelenburg in Brummen verkozen tot Terras van het Jaar 2019. Het terras achter het kasteel grenst aan de slotgracht en kijkt over het het groen van het landgoed. Johan en Carin Agricola hebben eigenlijk drie terrassen rondom het kasteel.  

In het verspreidingsgebied van De Gelderlander zijn een aantal restaurants nieuw in de GaultMillau. Orangerie De Pol in Gaanderen, Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem, Cuisson in Arnhem, ‘t Amusement in Nijmegen en Vieux Paris in Arnhem. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe