Volledig scherm
Schade aan hoofdveld van RKHVV © RKHVV

RKHVV in mineur over schade aan nieuw veld: ‘Wie heeft iets gezien?’

HUISSEN - Voetbalclub RKHVV kreeg vorige zomer een fonkelnieuw én prijzig hoofdveld van synthetisch rubber. Maar niet iedereen hecht daar veel waarde aan, want deze week werden brand- of schroeiplekken geconstateerd. Tot verdriet van de club.

Delen van de korrels en het kunstgras zijn versmolten, laat de club op haar website weten. ‘We zijn erg blij met ons nieuwe mooie kunstgras en willen dat graag zou houden. Gelukkig zijn deze situaties niet gewoon, maar dat het gebeurt is wel een zorg. We vragen iedereen om dan ook goed op te letten de komende tijd op afwijkend gedrag of handelingen op het veld’, schrijft RKHVV in een statement.

Veld van drie ton

Het veld van RKHVV kost bijna drie ton, anderhalf keer zo veel als het vorige veld. De club is daar zuinig op en weet ook niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. ‘Wie heeft er iets opvallends gezien de afgelopen tijd? Spreek iemand aan van het bestuur of gebouwen en terreinen bij RKHVV.’

De club zegt de komende periode extra alert te zijn. ‘We zijn zuinig op onze spullen.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe