Volledig scherm
Ruben Hein begint in maart met een theatertour met zijn programma ‘Boventoon’. In mei treedt hij op in Tiel. © Yani Pictues

Ruben Hein voor het eerst de theaters in met solovoorstelling

VideoAMSTERDAM/ BEMMEL - Zanger, pianist en songwriter Ruben Hein trekt vanaf half maart langs de Nederlandse theaters met zijn allereerste solovoorstelling. De in Bemmel geboren Amsterdammer noemt het programma, ‘Boventoon’, zijn meest persoonlijke werk tot nu toe. 

Hein, die zijn naam vestigde door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘Wie is de mol?’ - hij voorspelde als enige dat Jan Versteegh de mol was, trekt na de première op 12 maart in de Kleine Komedie in Amsterdam tot en met 18 mei langs de Nederlandse theaters.

In ‘Boventoon’ doet Hein aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen een boekje open over de totstandkoming van ‘Groundwork rising’, zijn meest recente album (zie ook de bijgaande video voor het nummer ‘Owls’). Daarvoor trok hij zich met een rammelende rode piano enkele dagen terug in het bos. Zo hervond hij zijn muzikale basis.

Ruben Hein groeide op in Bemmel en ging in Nijmegen naar de middelbare school. Voor zijn conservatoriumopleiding verruilde hij Gelderland voor Amsterdam, waar hij nog altijd woont. In de hoofdstad begint hij nu ook zijn theatertour. Op vrijdag 3 mei staat Hein met ‘Boventoon’ in Schouwburg Agnietenhof in Tiel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe