Runderen Gelderse Poort naar de slacht: 'Bitter, maar bittere noodzaak'

videoDOORNENBURG - Om de populatie rode geuzen aanvaardbaar te houden in de Gelderse Poort, wordt ieder jaar een aantal dieren uit de kudde gehaald. Van de 27 runderen die deze week bij Doornenburg met afzetlinten bijeen zijn gedreven, keren er tien niet meer terug.

6 reacties

 • Esquiare

  3 jaar geleden
  Lijkt mij biologisch vlees? Prima toch?
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Ze voorkomen dat er gemaaid moet worden, of dat dan per se moet is een tweede, en ze geven goed vlees tegen lage kosten. Voor ieder weldenkend mens een duurzame manier van boeren en als rund kun je het ook niet beter treffen.
 • Gilbert Kegels

  3 jaar geleden
  Ook koeien vermenigvuldigen zich.
 • Scherpschutter

  3 jaar geleden
  Je hebt een stukkie grond, zet er een hek omheen en laat daar een paar koeien lopen. Als het te veel koeien worden, ga je ze slachten. Ergens gaat er iets mis. Het stukje aangelegde natuur is gewoon te klein voor al die koeien. Begin er dan niet aan ! Nederland wil zo veel maar kán zo weinig.
 • toen

  3 jaar geleden
  Lekker stuk vlees puur natuur. Geen medicijn of hormoon resten erin. Welke slager is de gelukkige ????
 1. Bemmel raakt koppositie kwijt, SV Angeren knuffelt en vervloekt Niels Kleijn: wereldgoal en gemiste penalty
  voetbal betuwe

  Bemmel raakt koppositie kwijt, SV Angeren knuffelt en vervloekt Niels Kleijn: wereldgoal en gemiste penalty

  SC Bemmel - Heino 4-2. Bas Disveld 1-0, Kevin Rodenhof 1-1, Luke Roelofs 2-1, Kevin Rodenhof (pen) 2-2, Jesse Kruiper 2-3, Jesper Scholier 2-4. SC Bemmel is de koppositie in de eerste klasse E kwijtgeraakt. De Bemmelse ploeg verloor in een chaotische wedstrijd en na een bizarre ontknoping met 4-2 van Heino. Ricky Houterman kreeg na een goed half uur de rode kaart van scheidsrechter Pim Weghorst.

Betuwe