Restaurant Rijnzicht in Doornenburg.
Volledig scherm
Restaurant Rijnzicht in Doornenburg. © Marina Popova

Saus ‘Bangkok Grill’ van Rijnzicht in Doornenburg mogelijk in de schappen van AH

DOORNENBURG - Het in december met een Michelinster bekroonde restaurant Rijnzicht in Doornenburg komt met een eigen saus, in samenwerking met Saus.Guru. Het merk bracht eerder al sauzen van topchefs van Michelin-etablissementen op de markt, waaronder Peter Gast, Schilo van Coevorden, Menno Post en Niven Kunz.

De saus die de kokende broers Mike en Jim Cornelissen van Rijnzicht hebben ontwikkeld heet Bangkok Grill.

Mike: ,,Het is een sojasaus met tonen van laos, sereh en djeroek-poeroet, of gember, citroengras en limoenblad en zit stampvol umami.” Dit laatste wordt ook wel de vijfde smaak genoemd (naast zoet, zout, zuur en bitter) en zorgt voor de diepgang in de saus. 

Saus.Guru producten worden onder meer verkocht bij Albert Heijn en kent enkele bijzondere varianten, waaronder BBQ Cola, Stokbroodsaus en Bigger Than Mack Hamburgersaus. Of de ‘sterrensaus’ van Rijnzicht ook bij AH in het assortiment komt, is nog niet zeker. 

Langoustine

Bangkok Grill zal in ieder geval vanaf begin mei in het restaurant en online te koop zijn in flesjes van 250 ml.

,,De saus is onderdeel van het nieuwe Rijnzicht-menu en komt in twee delen aan tafel samen met verschillende bereidingen van langoustine”, aldus Mike. Het merk zelf komt binnenkort met een serie streetfood bereidingen met de saus.

‘Superlekker en in een handomdraai zelf thuis te bereiden. Denk aan hotdogs, hamburgers, sateh en gua bao’s (stoombroodjes)’, laat Saus.Guru, een autonome sauzenmakerij en gevestigd in Twello, weten.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe