Volledig scherm
De politie gisteravond bij de villa na het schietincident. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Schietpartij Bemmel mogelijk in relationele sfeer

BEMMEL - Bij een schietpartij in het buitengebied van Bemmel is woensdagavond een 28-jarige man gewond geraakt. De politie hield meteen een 49-jarige vrouw aan. Vanmorgen volgde de arrestatie een 21-jarige man uit Bemmel.

Wat zich precies heeft afgespeeld achter de witte villa aan de Kattenleger in Bemmel zoekt de politie nog uit. Mogelijk is de schietpartij het gevolg van een ruzie tussen twee broers. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een 'incident in de relationele sfeer'. 

Loods

De politie was vrij snel na het incident ter plaatse. Achter de woning met de keurig onderhouden tuin ligt een grote loods. Hier trof de politie vuurwapens en twee hennepkwekerijen aan. De schutter was op dat moment al verdwenen. 

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De politie trof nog diezelfde avond de 49-jarige vrouw aan. Volgens de politie leidde tactisch onderzoek donderdagmorgen tot een snelle aanhouding van de jonge verdachte. 

Brand

Het is niet voor het eerst dat de loods achter de villa in het nieuws komt. Tien jaar geleden ging het bouwwerk verloren bij een uitslaande brand. Hierbij ging een collectie van een kleine tweehonderd kunstwerken, voornamelijk schilderijen verloren. 

Een miljoenstrop voor de eigenaar, omdat de stukken onverzekerd zouden zijn geweest. Een Mercedes en Ferrari kon hij nog net uit de vlammenzee redden. Mogelijk veroorzaakte kortsluiting in een oud busje destijds de brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volle bak in de speeltuin

    Volle bak in de speeltuin

    HULHUIZEN - Pasen mag dan achter de rug zijn, voor (Basis)schoolgaand Nederland is de Paasvakantie net begonnen. Met mooi weer ook nog eens, wat voor topdrukte zorgt in musea, vakantieparken en dichter bij huis speeltuinen. In het buurtschap Hulhuizen staat één van de grotere in deze regio en daar is het bij de meeste speeltoestellen dringen geblazen. Met ouders, opa's en oma's lekker in het zonnetje op de bankjes gaan de kinderen helemaal los op de schommels, glijbanen, loopwielen en andere attracties. En al spelend blijkt er dan altijd meer ruimte op zo'n speeltoestel te zijn dan eigenlijk de bedoeling is. Regels zijn er voor volwassenen en bij een eventuele noodlanding zorgen zand, gras en rubberen vloeren voor een zachte landing.

Betuwe