Volledig scherm
De politie gisteravond bij de villa na het schietincident. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Schietpartij Bemmel mogelijk in relationele sfeer

BEMMEL - Bij een schietpartij in het buitengebied van Bemmel is woensdagavond een 28-jarige man gewond geraakt. De politie hield meteen een 49-jarige vrouw aan. Vanmorgen volgde de arrestatie een 21-jarige man uit Bemmel.

Wat zich precies heeft afgespeeld achter de witte villa aan de Kattenleger in Bemmel zoekt de politie nog uit. Mogelijk is de schietpartij het gevolg van een ruzie tussen twee broers. Volgens de politie gaat het waarschijnlijk om een 'incident in de relationele sfeer'. 

Loods

De politie was vrij snel na het incident ter plaatse. Achter de woning met de keurig onderhouden tuin ligt een grote loods. Hier trof de politie vuurwapens en twee hennepkwekerijen aan. De schutter was op dat moment al verdwenen. 

Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De politie trof nog diezelfde avond de 49-jarige vrouw aan. Volgens de politie leidde tactisch onderzoek donderdagmorgen tot een snelle aanhouding van de jonge verdachte. 

Brand

Het is niet voor het eerst dat de loods achter de villa in het nieuws komt. Tien jaar geleden ging het bouwwerk verloren bij een uitslaande brand. Hierbij ging een collectie van een kleine tweehonderd kunstwerken, voornamelijk schilderijen verloren. 

Een miljoenstrop voor de eigenaar, omdat de stukken onverzekerd zouden zijn geweest. Een Mercedes en Ferrari kon hij nog net uit de vlammenzee redden. Mogelijk veroorzaakte kortsluiting in een oud busje destijds de brand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe