Volledig scherm
Tussen Bemmel en Haalderen vond op de N839 een ongeval plaats. Daarbij werd een scholiere op de fiets aangereden door een automobiliste. foto: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink © Persbureau Heitink

Scholiere onderweg naar school in Bemmel van haar fiets gereden

HAALDEREN/BEMMEL - Tussen Haalderen en Bemmel is vrijdagmorgen rond 10:00 uur een 12-jarige scholiere uit Gendt aangereden door een automobiliste. Het meisje is ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond plaats op een rotonde op de provinciale weg N839. Het meisje reed daar met klasgenoten richting het Over Betuwe College (OBC) in Bemmel. De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige vrouw uit Bemmel, heeft het meisje vermoedelijk over het hoofd gezien, vertelt een woordvoerder van de politie.

Dubbel fietspad

Aan de rotonde, gelegen tussen de Van der Mondeweg en de Van Elkweg (beide N839), grenst een breed fietspad waarop fietsers uit twee richtingen oversteken. De jonge fietsster kwam van links. 

De auto raakte met de rechter voorkant van haar auto het meisje op de fiets. Het meisje kwam hierdoor met fiets en al op de motorkap en gedeeltelijk op de voorruit terecht. 

Meisje naar ziekenhuis

Een opgeroepen ambulance heeft het meisje nagekeken in de ambulance en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Naar het zich laat aanzien heeft zij geen ernstige verwondingen opgelopen.

De bestuurster van de auto is alleen erg geschrokken. De autoruit raakte beschadigd. De politie kwam met drie wagens te plaatse. Agenten hebben eerste hulp verleend, getuigen gehoord en gezorgd dat het verkeer weer op gang kwam.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe