Volledig scherm
Marije Goddijn van ConsultingKids bij de Tichelaar. © Marina Popova

Scholieren geven advies over aanpak kinderarmoede

GENDT - Kinderen kijken op een heel andere manier naar problemen dan volwassenen. Voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een reden om hen te vragen hoe armoede bij kinderen het beste aangepakt kan worden.

IKC de Tichelaar in Gendt is een van de tien scholen waar het bedrijf ConsultingKids te rade ging. Aan de hand van alle geopperde ideeën geeft ConsultingKids later dit jaar een advies aan de opdrachtgever, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

100 miljoen
Dit jaar stelt het rijk in totaal 100 miljoen euro beschikbaar voor kindgericht armoedebeleid. Voor de gemeente Lingewaard komt dat bijvoorbeeld neer op een bedrag van ruim 141.000 euro. Ouders met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen zo rekenen op 200 euro per kind, naast de zogeheten Meedoen regeling van 100 euro per kind.

Maar hoe dat geld precies besteed gaat worden, is dus afhankelijk van de uitkomsten van het rapport van ConsultingKids. Voorop staat dat het geld daadwerkelijk bij de kinderen terecht komt.

Lees meer hierover in de Gelderlander van zaterdag 4 februari en in de e-paper.

Betuwe