Volledig scherm
PREMIUM
Het Gendtse schuttersgilde St. Sebastianus oefende in een sportzaal in Zetten om in Londen zo goed mogelijk voor de dag te komen. © Gerard Burgers

Schuttersgilde uit Gendt klaar om te schitteren in Londen

ELST - De kans is groot dat Londenaren komende zaterdag, 9 november, opzoeken waar Gendt ligt. Muzikanten en schutters van St. Sebastianus nemen die dag namelijk deel aan de prestigieuze Lord Mayor’s Show in de Britse hoofdstad.

Deze bonte parade van naar verwachting zesduizend mensen trekt al 804 jaar door Londen. De stoet wordt gevormd door marcherende bands, militaire detachementen, dansgroepen en rijtuigen.

Het is een eerbetoon aan de Lord Mayor, de burgemeester van de City of Londen. Niet te verwarren met de gekozen burgemeester van groot-Londen.

,,Londen is een stad met een rijke historie, zoals St. Sebastianus een vereniging is met een rijke geschiedenis. Dat is al een link om mee te doen”, zeggen Rick Basten (tambour-maître) en muzikant Maurice van Heck, de sousafonist van de Gendtse club.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe