Sluisde een zelfstandig bouwer duizenden euro’s weg na zijn faillissement?

ARNHEM - Een 54-jarige man uit Doornenburg en diens toenmalige kennis van 33 uit Oosterbeek moeten 120 en 60 uur werkstraf krijgen voor het benadelen van schuldeisers van de Doornenburger. Dat heeft de officier van justitie donderdag geëist voor de rechtbank in Arnhem.

Het zelfstandige bouwbedrijf van Doornenburger ging in 2014 failliet nadat een grote opdrachtgever in de crisistijd lang was achtergebleven met betalen. Maar de Doornenburger heeft duizenden euro’s geld weggehouden of weggesluisd bij de curator en de schuldeisers, denkt de aanklager.

Auto op andermans naam

De bouwer verdiende als zelfstandige nog geld waarover hij niets aan de curator vertelde en vervalste een factuur. Ook werden nog gauw bedragen vanuit de boedel aan de partner en de ex overgemaakt, en werden een auto en een aanhanger snel op andermans naam gezet, denkt de officier.

De Oosterbeker richtte een bedrijf op, waarvan de Doornenburger op papier een werknemer was. In werkelijkheid was dat een nieuw bedrijf van de Doornenburger zelf, aldus de aanklacht.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Betuwe