Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Sluiting drugsflat in Huissen moet gevoelens van onveiligheid wegnemen

HUISSEN - Op last van burgemeester Josan Meijers is een drugspand in Huissen gesloten voor één maand. De politie ontmantelde op 4 juni een hennepkwekerij, die niet in werking was, in het appartement aan de Vijzel.

Burgemeester Meijers van Lingewaard wil met de sluiting de bekendheid van het ‘drugsadres’ teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen, herhaling voorkomen en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat tegengaan. Ook moet de sluiting gevoelens van onveiligheid wegnemen.

Gevaren

In een persbericht wijst Meijers op de gevaren van hennepteelt: ‘Een hennepkwekerij kan namelijk brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor bewoners en omwonenden.’

Gemeenten kunnen een woning of bedrijfspand sluiten als daar drugs wordt aangetroffen, er sprake is van voorbereidingshandelingen of bijvoorbeeld apparatuur van een hennepkwekerij is aangetroffen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe