Volledig scherm
PREMIUM
Mogelijke opties om een betere route van Huissen naar Elst te krijgen. © M Kuster

Sneller van Huissen naar Elst, en snel graag

HUISSEN/ELST - Lingewaard en Overbetuwe willen betere verbindingen tussen beide gemeenten. Als over een jaar of vier de A325 flink op de schop gaat,moet Huissen op die snelweg worden aangesloten en een betere verbinding met Elst krijgen. Eindelijk goede verbindingen tussen oost en west waar het patroon nu noord-zuid tussen Arnhem en Nijmegen is.

Overbetuwe en Lingewaard trekken samen op, als ze vanaf eind deze maand met de provincie én Arnhem om de tafel gaan zitten. Om te praten over de doorgaande routes in de regio, files en ontbrekende schakels in het wegennet. Want als de A15 vanaf Bemmel in pakweg 2023 is doorgetrokken naar Zevenaar, wordt de A325 'gerenoveerd', zoals het heet. Gelderland en de drie gemeenten willen de plannen dan kant en klaar hebben, om snel aan de slag te kunnen. Want voorstellen voor infrastructuur: dat kost jaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe