Nieuwbouw op locatie Wapen van Bemmel, aanzicht vanaf de Loostraat
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw op locatie Wapen van Bemmel, aanzicht vanaf de Loostraat © Mecus

Sociaal bouwen midden in dorp blijkt vaak te duur

BEMMEL - Het is vaak onmogelijk om bij woningbouwprojecten midden in bestaande dorpskernen huizen of appartementen voor de lagere inkomens te bouwen. De lage verkoop- of huurprijs weegt dan niet op tegen de hoge investeringen. Tot die conclusie komt de Lingewaardse wethouder Helga Witjes. 

3 reacties

 • Henry Ebbers

  1 jaar geleden
  Als de kavel prijzen al vele tonnen kosten, hoe kun je dan een goedkopere woning bouwen. De gemeente kan wel vele miljoenen uitgeven aan een voetbal kantine van een amateurclubje, dus geld moet er genoeg zijn bij Lingewaard. Schandalig dat er zo met geld gesmeten word. Een kleine club krijgt alles en gemeenschap krijgt niets. Wel huizen voor profiteurs en gelukzoekers, maar de nederlander krijgt niets.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  @Anneke Dijk Er is niets mis met wijken van verschillende stand. ik bespeur hier een amerikaanse insteek. gettovorming dat moet in dit land niet willen.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  Nou daar zou die wethouder dan maar een oplossing voor moeten zoeken, dat dit soort projecten wel mogelijk zijn. maar ja het tegenwoordig gewoon om te bouwen voor kapitaalkrachtigen de rest serveren wij het liefste af.

Betuwe