‘Sollicitatiefilmpje’ Lingewaard voor burgemeesterskandidaten

Een ludiek filmpje voor de commissaris van de Koning en potentiële kandidaten, zodat zij ook in bewegende beelden kunnen zien wat voor een burgemeester Lingewaard zoekt. De gemeente laat het komende zondag op locatie produceren.

Volledig scherm
Lingewaard zoekt een opvolger voor burgemeester Marianne Schuurmans. © Erik van 't Hullenaar

Het idee is volgens de afdeling Voorlichting van de gemeente niet van elders gekopieerd, maar op de Bemmelse burelen verzonnen.

Het plan is om een filmpje van 1,5 à 2 minuten te maken, waarin Lingewaard wordt voorgesteld. Daarbij worden ook Lingewaardse inwoners als zwijgende figuranten gezocht.

,,Ze hoeven geen tekst uit te spreken, maar we willen wel graag meer dan alleen wat shots van de dorpen, het Huissense centrum en vergezichten van dijken en rivieren”, laat een woordvoerder weten. ,,We willen er Lingewaard mee presenteren en op de kaart zetten, ook met mensen in beeld.”

Figuranten gezocht

Het filmpje wordt dinsdag 17 december voor het eerst getoond, als de Gelderse commissaris van de Koning de profielschets in ontvangst komt nemen. Daarin beschrijft de Lingewaardse politiek wat voor een man/vrouw als opvolger/ster van Marianne Schuurmans en haar invalster Josan Meijers wordt gezocht.

Daarna verschijnt het filmpje ook op de social mediakanalen van de gemeente. Wie wil figureren, kan zich opgeven via telefoonnummer 06-22530676.

Betuwe