Volledig scherm
PREMIUM
De uit de jaren zestig van de vorige eeuw stammende woningen aan de Van der Duyn van Maasdamstraat, Van Limburgstirumstraat en de Van Hogendorpstraat in Gendt zijn toe aan een opknapbeurt. © Streetview

Staatsliedenbuurt in Gendt niet voor 2022 op de schop

GENDT - Woonstichting Gendt is een onderzoek gestart onder haar huurders in de Staatsliedenbuurt in het dorp. Bewoners van de Van der Duyn van Maasdamstraat, Van Limburgstirumstraat en de Van Hogendorpstraat krijgen de opties sloop en vervangende nieuwbouw of renovatie voorgelegd.

Michel Hodes, directeur van de Woonstichting, benadrukt dat de plannen voor de Staatsliedenbuurt nog in de onderzoeksfase zitten.  ,,We leggen bij alle huurders in de betreffende straten huisbezoeken af om van het te horen wat ze willen. Daarbij gaat het om sloop en vervangende nieuwbouw of renovatie. Ook de optie niets doen kan daar uit komen”, aldus Hodes. Hij wil niet op het onderzoek vooruitlopen en weigert een voorkeursscenario van de Woonstichting te noemen. ,,Maar wat de uitkomst ook is, mocht er tot renovatie of vervangende nieuwbouw worden besloten, dan kunnen we daar vanwege de voorbereidingstijd niet voor 2022 mee aan de slag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe