Stelende verzorgster van bejaarden krijgt straf, maar wordt niet uit haar beroep gezet

HUISSEN/ NIJMEGEN - Een 43-jarige ouderenverzorgster uit Huissen is maandag veroordeeld tot een werkstraf voor het bestelen van ouderen in verzorgingshuizen in Huissen en Nijmegen. De rechtbank legde haar een werkstraf op van tweehonderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden.

Ze kwam niet tot een beroepsverbod, zoals het Openbaar Ministerie had geëist, omdat dit niet kan als het om diefstal gaat. 

Wel moet de vrouw een behandeling ondergaan. Er bestaat het vermoeden dat ze lijdt aan kleptomanie, een ziekelijke drang om dingen te stelen.

Zoon

De vrouw werkte al jaren als verzorgende in haar woonplaats toen ze zich in 2015 en 2016 schuldig maakte aan het bestelen van ouderen die afhankelijk van haar waren. Toen ze werd betrapt en ontslagen werd, trad ze in dienst bij een verzorgingshuis in Nijmegen waar ze in 2017 diefstallen pleegde bij bejaarde mensen die ze verzorgde.

Nadat ze ook daar tegen de lamp was gelopen, werkte ze nog even in Oosterbeek. Maar toen ze merkte dat ze opnieuw de neiging had diefstallen te plegen, stopte ze. Op de zitting twee weken geleden zei de vrouw dat ze tot het stelen was gekomen omdat het thuis niet goed ging. Ze kon haar zoon, die stoornissen heeft, niet aan. Ze vond het zelf niet normaal dat ze zomaar had gestolen van oudere mensen die afhankelijk van haar waren. ,,De zorg is al 25 jaar mijn hart en mijn ziel. Maar waarschijnlijk hoor ik daar gewoon niet meer thuis”, zei ze toen.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Think Stock photos
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe