Volledig scherm

Steun 'Variant Ressen' verdampt

HUISSEN - De steun voor 'variant Ressen' lijkt verdampt. Tijdens de politieke avond van Lingewaard (donderdag in Huissen) werd weinig heel gelaten van het rapport van bureau Haskoning, waarin deze oplossing als beste keus naar voren komt om ervoor te zorgen dat verkeer tussen Bemmel en Nijmegen blijft rijden.

Eigenlijk ziet Lingewaard de Dorpensingel-Oost nog altijd als de beste oplossing. Dat is een soort rondweg om Ressen. Maar omdat daarvoor niet genoeg geld is, zou verkeer door Ressen moeten rijden.

Toename
Dat moet soelaas bieden voor het toenemend aantal auto's dat de regio te verwerken krijgt vanwege alle huizen die de komende jaren nog in Nijmegen-Noord gebouwd worden. Daar komt nog bij dat Nijmegen de Vossepelsestraat verkeersluw wil maken.

Niets doen
Verschillende insprekers uit Ressen keerden zich mordicus tegen de verkeersstroom die ze op zich af zien komen. Dat zou op gespannen voet staan met de status van 'beschermd dorpsgezicht'. Ze voerden aan dat niets doen het beste is.

Wachten
Raadsleden stelden vooral vragen over nut en noodzaak van variant Ressen. Lokaal Belang Lingewaard leek het beter te wachten tot meer bekend is over de gevolgen van doortrekking van de snelweg A15 voor aansluitende lokale wegen.

Lingewaards wethouder verkeer Theo Peren ging daarin mee: „Het kan geen kwaad om tijd te nemen tot we begin volgend voorjaar meer weten over de A15."

De raad praat 15 december verder.

Volledig scherm
De ovatonde tussen Nijmegen en Ressen. Rechts het transferium waar forensen van de auto kunnen overstappen op de pendelbus naar de stad. Foto: Erik van 't Hullenaar

Betuwe