Volledig scherm
Gerrit Nusteen van sportschool Sportsereen in Huissen. © Gerard Burgers

Stormloop op sportscholen blijft uit in Lingewaard en Overbetuwe

HUISSEN/  GENDT - Overvolle sportscholen en ontelbaar veel nieuwe lidmaatschappen. Dat is het beeld dat iedereen verwacht vlak na de jaarwisseling, als iedereen vol goede voornemens zit. De werkelijkheid is soms anders, zo blijkt uit een rondgang langs fitnesscentra in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. 

Van een extreme drukte in de eerste maand van het nieuwe jaar is hier geen sprake. 

,,In januari sluiten we hooguit vijf procent meer nieuwe lidmaatschappen af dan in andere maanden. Het is niet zo dat ze hier rijen dik voor de deur staan om op 1 januari te beginnen met sporten”, vertelt Gerrit Nusteen van sportcentrum Sportsereen in Huissen. 

Bij hem springt de maand maart er wat meer bovenuit. ,,Dan merken we wel enige toename in bezoekersaantallen. Een simpele verklaring daarvoor zou zijn dat mensen zich dan beseffen dat de zomermaanden er weer aan zitten te komen. Velen willen dan toch iets extra’s doen voor hun lichaam en starten met een ijverig sportschema.” 

‘Trend van goede voornemens lijkt voorbij’

Ook bij fitnessschool Living Healthy in Zetten is het deze maand niet veel drukker dan anders. Wel is er een duidelijk verschil met de maand december. Vanwege de feestdagen en de voorbereidingen daarvoor hebben of nemen de mensen in de laatste maand van het jaar duidelijk minder tijd om te sporten. 

,,Het aantal bezoekers en het aangaan van nieuwe lidmaatschappen blijft het hele jaar vrijwel gelijk. Dat merken we vooral de laatste twee jaar. De trend van de goede voornemens lijkt voorbij”, zegt manager Tim Veldhorst.

‘Bezoekers waarderen tips’

Een ander concept lijkt wel aan te slaan bij sportschoolbezoekers. Guzel Vroom, eigenaresse van sportcentrum American Style in Gendt, meent dat de afslankcursus die zij aanbiedt, bijdraagt aan een hoger aantal lidmaatschappen in januari.

,,Afvallen is een van de goede voornemens die mensen maken. Wij geven, naast het sportaanbod, ook tips voor afslanken. Dat lijken bezoekers te waarderen. Maar afgezien van extra belangstelling voor deze cursus merken wij weinig van extra toeloop in januari.”

Betuwe