Volledig scherm
Bij zaalcentrum De Buitenpoort wordt een aggregaat geplaatst. © Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

Stroomstoring, maar bij De Kinkel in Bemmel klinkt muziek

ANGEREN/BEMMEL/HUISSEN - Een stroomstoring is vervelend, maar werkt ook een beetje verbroederend. Op Twitter delen mensen tal van foto's van wat zij doen in het donker.

Op de website vermeldt Liander de postcodes van huishoudens die last hebben van de storing. Dat leidt tot hilariteit. "Zijn nu prijswinnaar #Liander? Behoren tot de gelukkige postcodes met #stroomstoring in Huissen."

Veel kaarsjes en hier een daar een wijntje en biertje zorgen zaterdagavond voor gezelligheid in de Betuwse huizen. Een ander voordeel van de storing? De sterrenhemel eens goed kunnen bekijken.

Agregaat
Bij het theater in Bemmel lieten ze zich zaterdagavond niet van de wijs brengen door de storing. De geplande David Bowie Tribute kon gewoon doorgaan met dank aan een noodaggregaat. "De diesel is nog lang niet op dus de band speelt door", meldde het theater rond de klok van 23.00 uur. De storing had toen al verholpen moeten zijn.

Ook zalencentrum De Buitenpoort in Huissen plaatste zaterdagavond noodaggregaten. Sommigen hadden die weelde echter niet. Theatergroep Kleine Kees in Huissen moest de première van hun nieuwe theatershow door de storing afsluiten in a capella, zo meldde een bezoeker op Twitter.

Waxinelichtjes
Natuurlijk wilden een hoop mensen ook dat de stroomstoring snel voorbij zou zijn. Al is het maar omdat de voorraad waxinelichtjes langzaam aan het slinken is. Dat duurde uiteindelijk tot in de kleine uurtjes. Rond 5.00 uur zondagmorgen had iedereen weer stroom.

Betuwe