Sturm und drang-politica, met rebelse trekjes

interviewHUISSEN - Tamara Zonnenberg deed de wenkbrauwen in de Lingewaardse politiek fronzen: net een maand of acht de gemeenteraad in voor Lingewaard.NU en nu alweer - met behoud van zetel - vertrokken. ,,Lokale politiek is leuk en zinvol werk, maar ik wil wel kritisch zeggen wat ik wil.”

Volledig scherm
Tamara Zonnenberg © Erik van 't Hullenaar

Een dame die niet op haar mondje gevallen is, weet wat ze wil en er ook werk van maakt: Tamara Zonnenberg is één brok passie en energie. Die zich uit in lange wandeltochten - vorig jaar door Mongolië, dit jaar Santiago de Compostella en op het wensenlijstje Tibet - maar ook in politieke sturm und drang.

,,Maar ik zou nooit wethouder willen worden. Zeven dagen per week 24/7 klaar staan; elke avond een bijeenkomst met politici of in de wijken. Nee, liever ooit als gemeentesecretaris alles op de achtergrond regelen.”

De 36-jarige Zonnenberg is een echte Huissense, studeerde Gendergeschiedenis aan de Radboud Universiteit en werkt als directiesecretaris op het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Menzis. Ze heeft geen kinderen en woont samen met voormalig Lingewaards D66-raadslid Sjoerd Wannet. 

Quote

Ik zou nooit wethouder willen worden, dan moet je écht 24/7 de week rond klaar staan voor al die bijeenkom­sten

Tamara Zonnenberg

Om met de deur in huis te vallen: is Lingewaard.Nu erg boos op u, nu zij een zetel minder hebben?
,,Volgens mij niet, we gaan nog steeds heel normaal met elkaar om. Ik denk dat zij ook wel snappen dat dit een weloverwogen keuze van mij is.” 

Waarom werd u enkele jaren geleden lid van Lingewaard.NU?
,,Iemand van die club zei 'jij vindt overal altijd wat van’ en vroeg of ik actief wilde worden. Ik was op dat moment heel druk met carriére en vervolgstudie Rechten, wilde elke avond iets zinnigs doen. Maar Lingewaard.NU is een rebelse, pittige club. Vond ik wel bij me passen.”

U kwam als zesde op de lijst, stroomde vorig jaar de raad in toen een fractielid stopte. Bevalt het?
,,Alles in mij zei ‘dit wil ik doen’. Ik ben van het raadswerk gaan houden en wil het ook afmaken. Ik ben kritisch en betrokken, heb het idee dat ik het verschil kan maken.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag
    PREMIUM

    Vorig jaar 9,2 miljoen kilo Betuws vuilnis, dit jaar moet dat flink omlaag

    ELST/BEMMEL -Het is de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard vorig jaar ook weer gelukt om iets mínder restafval in de grijze kliko te gooien en iets méér gft en plastic/blik/drankkarton apart in de groene kliko dan wel PMD-zakken in te leveren. Maar de echte slag moet dit jaar worden gemaakt: het nieuwe inzamelingsbeleid gaat niet meer uit van kleine stapjes maar grote passen voorwaarts op het gebied van gescheiden afvalinzameling.

Betuwe