Volledig scherm
PREMIUM
Snelle leerling Justin Huisman uit Huissen staat graag achter de draaibank. © Erik van 't Hullenaar

Superleerling Justin (17) van OBC Huissen draait nu al mee op Nijmeegse mbo-opleiding

HUISSEN -  Als eerste leerling van het vmbo Over Betuwe College Huissen volgt de 17-jarige Justin Huisman nu al één dag in de week lessen mechatronica (combinatie van metaal- en elektrotechniek) op mbo-vervolgopleiding Technonovium in Nijmegen. 

,,Ik vind dit een  leuk vak waarin ik me nu verder kan verdiepen. Ik krijg met alle elementen van het vak te maken, van lassen, draaien tot aansluiten van elektra. En dat spreekt me aan. Daarin wil ik mij verder bekwamen."

Docent PIE (Produceren, Installeren en Energie) Yoeri van Leeuwen, tevens mentor van Huisman, zag dat zijn leerling snelle vorderingen maakte. Na de herfstvakantie was de Huissense tiener al klaar met het onderdeel PIE.

 Van Leeuwen wist dat Huisman uitdagingen nodig heeft en zocht contact met roc Technonovium. En daar volgt Huisman alweer sinds de herfst lessen mechatronica. Huisman en Van Leeuwen zijn tevreden over de samenwerking. Volgens Van Leeuwen zijn er nog zes leerlingen die een stapje hoger kunnen zetten. ,,Justin heeft de weg vrijgemaakt. Wie weet volgen er straks meer leerlingen. Ik juich dat toe."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe