'Supermarktpersoneel heeft nu een vitale functie. Dat vertel ik ze ook'

Het virus en ikHans Geveling is franchisehouder van vijftien AH-filialen, waaronder Bemmel en Huissen. Na het hamsteren is er nu rust in zijn winkels.

'Tijdens de hamsterperiode raakten producten als zeep, toiletpapier en houdbaar voedsel uitverkocht. Geen kwestie van een echt tekort, maar van een piek in de consumptie waardoor de bevoorrading even niet bij te benen was. In onze distributiecentra ligt genoeg toiletpapier voor vijf jaar.''

Quote

Kassa- en vulploegme­de­wer­kers staan in zekere zin ook aan de frontlinie. En toch doen ze het fantas­tisch

Winkelkarretje bij één pak melk

,,Nu is de hamsterwoede echt voorbij. Ook zijn klanten gewend aan de maatregelen. De mededeling dat iemand met één pak melk ook een winkelkarretje moet nemen, zorgde voor reacties. Soms vervelende. Inmiddels is de rust in de winkels teruggekeerd.”

,,We willen onze medewerkers zo goed mogelijk beschermen. Een scholiere die bij ons werkt, mocht niet meer komen. We hebben haar ouders toen uitgenodigd in de winkel en laten zien wat we doen om ons personeel veilig te laten werken. Toen veranderden ze van gedachten.”

Ook aan de forntlinie

,,Onze mensen zetten zich voor de volle 100 procent in. Kassa- en vulploegmedewerkers staan in zekere zin ook aan de frontlinie. En toch doen ze het fantastisch. De betrokkenheid is groot. Daar ben ik heel trots op.”

,,Het is daarom mooi om te merken dat sinds de coronacrisis anders naar supermarktpersoneel wordt gekeken. Met meer waardering en respect. Deze jongens en meiden hebben nu een vitale functie. Dat vertel ik ze ook.”

Ontzettend begripvol en aardig

Hans Geveling
Volledig scherm
Hans Geveling © eigen foto

,,Het ouderenuurtje in de vroege ochtend is drukbezocht. Ik vind het belangrijk deze doelgroep de kans te geven in alle rust boodschappen te doen. In Lingewaard stonden afgelopen zaterdag al voor 07.00 uur mensen te wachten. Dat uurtje eerder open op zaterdag blijven we doen, in ieder geval zolang dit duurt.”

,,Boodschappen doen is niet meer zoals het was, voor de gezelligheid en het kopje koffie kom je niet meer naar de winkel. Toch is iedereen nu ontzettend begripvol en aardig. Zo kregen we zelfgebakken tulband voor in de kantine, en bossen bloemen. Hartverwarmend.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe