Tbs na bewusteloos slaan van man die opmerking maakte over vuurwerk in Bemmel

BEMMEL - De rechtbank heeft een 23-jarige man uit Huissen voor een gewelddadige overval en nieuwjaarsgeweld, beiden gepleegd in Bemmel, veroordeeld tot vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De brute overval was op 22 augustus 2017, in een woning aan de Flierenhofstraat. Daarbij werd fors geweld gebruikt op het fysiek beperkte slachtoffer.

Er werd onder meer met een wapen gedreigd en geslagen. Het slachtoffer moest na de overval naar het ziekenhuis.

Voor de ogen van zijn gezin

Op 1 januari 2018 mishandelde de verdachte op de Van Nispenlaan een willekeurige voorbijganger die een opmerking had gemaakt over het gooien van vuurwerk. Ook hier werd fors geweld gebruikt.

Het slachtoffer kreeg, voor de ogen van zijn gezin een kopstoot, werd vervolgens tegen het hoofd getrapt en raakte bewusteloos. Hij liep een gebroken oogkas en een paar gekneusde ribben op.

Duurzaam moeilijk veranderbare stoornis 

Volledig scherm
h © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

De verdachte werd na een uitzending van Opsporing Verzocht in februari 2018 aangehouden en zit inmiddels veertien maanden vast.

Voor het bewijs gebruikt de rechtbank onder meer de verklaringen van de aangevers, tapgesprekken en belastende verklaringen van getuigen. De verdachte werd onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De rechtbank concludeert dat er sprake is van een duurzaam moeilijk veranderbare stoornis bij de man en dat de kans op herhaling groot is. Volgens de rechtbank is het onverantwoord om de man, die een fors strafblad heeft, niet te behandelen. Aan de slachtoffers moet de man uit Huissen bijna 5000 euro betalen.

Het vonnis was conform de eis.

Een 20-jarige man uit Bemmel kreeg eerder dit jaar negen maanden cel waarvan drie voorwaardelijk voor zijn rol in het incident. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe