Volledig scherm
© www.5minutenshow.nl

Telekidsprogramma houdt Lingewaard schoon

DOORNENBURG -  Het was woensdag een drukke boel bij het Ontmoetingscentrum in Doornenburg. 95 kinderen hoopte te worden gecast  voor het Telekidsprogramma Hou ’t Schoon 5 minuten show.

De spelshow over zwerfafval en afvalscheiding wordt voor Lingewaard gemaakt en in het najaar in vier afleveringen  uitgezonden op RTL Telekids.  In groepjes werden de kinderen tussen de 8 en 12 jaar  gecast. Aan de hand van spelletjes en gesprekken bekijkt het productieteam of de kinderen talent hebben.

Actief en mondig

,,Zijn ze fanatiek, hoe reageren ze en durven ze een beetje te praten”, zegt creative producer Arnan Samson. ,,We zoeken actieve mondige kinderen.”

Evelijn van Verseveld (8) uit Bemmel werd opgegeven door haar moeder. ,,De casting was leuk, maar ging wel erg snel.’’ 

Volgens Femke van Ottele van de gemeente  gaat het erom kinderen zo jong mogelijk bewust te maken. ,,Met opdrachten op straat maken ze andere kinderen milieubewust.’’ Evelijn weet al van wanten: ,,Als we picknicken, ruim ik de rotzooi op.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe