Volledig scherm
PREMIUM
© DG

Terreurverdachte Vincent T. al maanden gekooid in zwaar bewaakte bajes Vught

DOORNENBURG - Doornenburger Vincent T. is niet gewelddadig, zegt zijn vader Jan. Toch zit de verdachte van het voorbereiden van een terroristische aanslag op moslims al 90 dagen vast in één van de zwaarst bewaakte bajesen van Nederland: Nieuw Vosseveld in Vught. ,,We hebben hem nog niet mogen bezoeken. Twee brieven heeft ie ons geschreven, dat is alles’’, zegt zijn vader Jan verontwaardigd.

Nieuw Vosseveld herbergt onder meer een afdeling, waar verdachten van terrorisme hun straf uitzitten. Uit de zogeheten Extra Beveiligde Inrichting (EBI) is ontsnappen schier onmogelijk. Gedetineerden mogen individueel luchten, maar dan wel in een kooi. Zij krijgen boeien om, zodra ze hun cel verlaten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe