De uit de jaren zestig van de vorige eeuw stammende woningen aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in de Staatsliedenbuurt in Gendt.
Volledig scherm
PREMIUM
De uit de jaren zestig van de vorige eeuw stammende woningen aan de Van der Duyn van Maasdamstraat in de Staatsliedenbuurt in Gendt. © Google

Tijdelijke huurders in Gendt overvallen door gedwongen vertrek: ‘Straks staan ze op straat’

GENDT - Een deel van de tijdelijke huurders in de Staatsliedenbuurt in Gendt dreigt eind volgende maand op straat te staan. Gevreesd wordt dat niet iedereen op tijd een vervangende woning heeft.

13 reacties

 • Rj Sluiter

  5 maanden geleden
  Tijdelijk is tijdelijk, dus niet mauwen. Niet renoveren want dan blijven het nog steeds oude slecht geïsoleerde huizen. Nieuwbouw voor alle categorieën maar 50% voor de lage inkomens met een max van één asielzoekersgezin per straat.
 • John Bluhmen

  5 maanden geleden
  Gevreesd wordt...ga dr maar vanuit dat er geen vervangende woningen zijn!
 • Eelco de Boer

  5 maanden geleden
  Wel erg naïef om te denken dat je in deze constructie inspraak zou hebben in hoe lang je er mag zitten. En nee, dan is het niet uit luxe, maar je kun het wel als luxe zien dat je er een tijdje in hebt mogen wonen. De eigenaar had ook direct dicht kunnen spijkeren zodra het eenmaal leeg was. En minstens zo naïef om nu verbaasd te zijn dat iedereen er tegelijkertijd uit moet: Uiteraard wordt alles tegelijk gesloopt en niet ieder derde woning van een blok en pas later de rest.
 • Frans van Raaij

  5 maanden geleden
  Dat zal de bewoners echt wel verteld zijn dat het tijdelijk was. Dus nu niet piepen en mauwen!
 • Leon Dekkers

  5 maanden geleden
  Mensen wonen niet uit luxe in tijdelijke woningen. Als je dan ook nog eerder als verwacht allemaal gelijkertijd uit de woning wordt gezet is er een probleem. Er zijn geen woningen meer te vinden. En nee, dat komt niet door asielzoekers. Die krijgen helemaal geen woningen, alleen zogenaamde statushouders krijgen die toegewezen. Dat is een gemeentelijke taak die hoort bij een beschaafd land.

Betuwe