Vincent T. (links). Rechts advocaat Frans Huijbers.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent T. (links). Rechts advocaat Frans Huijbers. © Jeroen Nissen

‘Toetsenbordterrorist’ Vincent T. ontkent dat hij Poetin in brief om wapens vroeg

ZUTPHEN/ DOORNENBURG - Hij was niet meer dan een toetsenbordterrorist. ,,Zo iemand doet wel alsof, maar voegt nooit daad bij het woord’’, verduidelijkte de verdachte Vincent T. uit Doornenburg vrijdagmorgen tegenover de rechter.

Dat ene woord ‘toetsenbordterrorist’ omvatte de hele rechtszaak tegen de 44-jarige Doornenburger die sinds 23 mei vastzit voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Officier van Justitie Arun Reah zag in T. een potentiële aanslagpleger op moskeeën, terwijl advocaat Frans Huijbers de uitlatingen en gedragingen van zijn cliënt afdeed als dikdoenerij, een hoop poeha.

Het duidelijkst was het verschil te zien in de strafmaat. De officier eiste een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 40 maanden, terwijl de raadsman ging voor vrijspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe