Volledig scherm
Het Elster Mannenkoor tijdens een repetitie. © Erik van 't Hullenaar

Topsoliste op adventsconcerten jarig Elster Mannenkoor

VideoELST - Het Elster Mannenkoor sluit zijn jubileumjaar dit weekend af met twee adventsconcerten. Het koor, dat 50 jaar bestaat, heeft operaster Carla Maffioletti als soliste weten te strikken. 

De Italiaans/Braziliaanse sopraan was eerder soliste bij André Rieu. Ook accordeonorkest AVAZ en pianist Jelle Hoksbergen werken mee.

50 jaar Elster Mannenkoor

Het Elster mannenkoor werd in 1968 opgericht door Jan Brouwer en Bert Harmsen, toen nog met christelijke inslag. ,,In 1972 werd het een algemeen koor’’, vertelt Jan Jansen, die al 30 jaar lid is. ,,Vanaf toen werden er niet alleen psalmen en sacrale liederen gezongen, maar ook volksliedjes uit allerlei landen, musicalnummers, operettes. Maar bijvoorbeeld ook Het dorp van Wim Sonneveld.’’

Een echte vriendengroep 

Volledig scherm
Carla Maffioletti © PR

Inmiddels telt het koor 52 leden, die in de hele regio Arnhem/Nijmegen wonen. ,,Een behoorlijke club. We hebben alleen moeite met het vinden van jonge leden’’, zegt Jansen. Het oudste lid van het Elster Mannenkoor is 87, het jongste 47. 

De heren repeteren elke maandagavond in Elst. ,,In de pauze wordt er gepraat, gelachen, met een borreltje. Het is een echte vriendengroep. Het sociale gebeuren is heel belangrijk.’’ Het koor heeft zelfs een ziekenbezoekcommissie. ,,Dan gaan we langs voor een kop koffie, nemen we wat mee.’’

De Elster mannen doen jaarlijks mee aan zangconcoursen. ,,Daar worden we beoordeeld, zo houden we het niveau hoog. Dat willen we handhaven.’’

Het eerste adventsconcert is zaterdag om 20.00 uur in de Sint Leonarduskerk in Oosterhout. Zondag om 14.00 uur is het tweede in de Grote Kerk van Elst. Entreeprijs 12,50 euro. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe