Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Boaz Timmermans

Trapveldje van Mijntje (11) en haar vrienden in Huissen blijft voorlopig verboden voor honden

ARNHEM /HUISSEN – De 11-jarige Mijntje Hegeman en haar vrienden kunnen blijven spelen op het trapveldje aan de Baron van Spittaellaan in Huissen. De voorzieningenrechter heeft maandag besloten dat de gemeente voorlopig niet mag beginnen met het realiseren van een hondenuitlaatstrook op hun speelplek.

6 reacties

 • pauluutgendt

  3 jaar geleden
  STOP met de uitlaatstroken! STOP met de hondenbelasting! Hondenbezitter ruim de hondenpoep op van je eigen hond, jullie weten het allemaal toch zo goed. START met handhaven boete is € 95,00 voor het niet hebben van een zakje en € 140,00 (plaatselijke verordening) oor het laten liggen. Een betere wereld begint bij jezelf en ja ik ruim het zelf op! Zo moeilijk is het toch niet!   
 • Albert

  3 jaar geleden
  Hoe dan ook, het blijft een gore zooi. Overal je hond maar laten schijten. Onbegrijpelijk. 
 • Joëlle Janssen

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens, laten ze overal in de dorpen een goed omheind speelvekd aanleggen, dan ruimen we de poep gewoon op, met een beetje geluk komt er 1x per week een grasmaaier, die het gewoon plet (sorry, klinkt goor , maar dat is t ook) dus opruimen?? Not...
 • Mattie

  3 jaar geleden
  Kiezen tussen hond uitlaten en kinderen laten spelen. Een normaal mens kiest voor het 2e, en de gemeente moet het 1e maar oplossen, ze hebben het er ook naar gemaakt.
 • Lowie

  3 jaar geleden
  Zelfs de honden vinden dit soort veldjes te goor. Vaak zijn het ook nog eens heel kleine strookjes vlak bij de weg. Goed omheinde speelveldjes, die groot genoeg zij dat ze even uit kunnen rennen (met opruimplicht) zou een veel beter alternatief zijn. En een losloopgebied voor langere wandelingen. Wordt daar niet in voorzien, dan krijg je dat mensen hun hond overal uitlaten waar maar effe wat groen is.
 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’