Volledig scherm
PREMIUM
Sietske Weijs wil meer Betuwse jongeren in de tuinbouwsector. © Paul Rapp

Tuinbouw ontvangt jongeren met open armen

GENDT - ‘Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?’, luidt de slogan van Betuwe on Stage. Vmbo-leerlingen van Betuwse middelbare scholen verdiepten zich deze week op het Beroepenfeest in het ‘werkend leven’. Wat willen ze later worden? 


Kom vooral eens kijken in de tuinbouwsector, zegt Sietske Weijs, mede-eigenaresse van Willemsen-Weijs Potplanten in Gendt. De sector staat te springen om goede mensen. Zaak om jongeren, de nieuwe generatie, te enthousiasmeren. Op het Beroepenfeest in de Cinemec probeerde Weijs dat te doen. ,,Een jongen stelde me twee concrete vragen: ‘wat is leuk aan jouw werk?’ en ‘wat moet ik doen?” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

Betuwe