Volledig scherm
PREMIUM
SGS-leden vragen al regelmatig bij de politiek om aandacht voor hun huisvestingsprobleem. © DG

Turners SGS niet blij met hal voor vier jaar op Bergerden die 4 ton kost

HUISSEN/BEMMEL - De Huissense turnclub SGS is niet enthousiast over het plan voor een tijdelijke turnhal op bedrijventerrein Bergerden. De gemeente Lingewaard wil 387.000 euro op tafel leggen voor de hal, waar de turners vanaf eind 2020 vier jaar lang in terecht zouden kunnen. 

 Lingewaard moet een plek voor SGS zien te vinden: de turners zitten nu nog in de aftandse gymzaal van de voormalige Aloysiusschool in hartje Huissen. Ze krijgen over een jaar of vier definitief een nieuw onderdak. De gemeente is bezig alle gebouwen van verenigingen in kaart te brengen en wil in Huissen rond 2023 vele clubs een nieuw onderkomen bieden. De meeste zalen en hallen zijn al gauw een halve eeuw oud en zijn toe aan vervanging. Dwars door de planning loopt echter de sloop van de Aloysiusschool - begin 2021 - en de nieuwbouwplannen op die locatie. Dus wat in die tussenliggende paar jaar te doen met de turners van SGS? 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe