Volledig scherm
PREMIUM
SGS zit al achttien jaar ‘tijdelijk’ in de oude Aloysiusschool. Nog een jaar of vier te overbruggen tot een permanent onderkomen klaar is. Maar wat te doen in die tussentijd? © ANP

Turners SGS willen per se niet naar tijdelijke hal op Bergerden, maar naar Park Rosendael

HUISSEN - De Huissense turnclub SGS strijkt zeker niet neer op de rand van bedrijventerrein Bergerden, op de grens van Huissen en Bemmel. De vereniging legt die ‘oplossing’ van de gemeente Lingewaard naast zich neer en zet alsnog in op een tijdelijke turnhal op voormalige sportpark Rosendael aan de Muntstraat/Julianastraat in Huissen. 

SGS moet over dik een jaar weg uit de voormalige Aloysiusschool, omdat dat complex - ten faveure van nieuwbouw - begint 2021 gesloopt wordt. Over drie à vier jaar wil Lingewaard een nieuw, definitief onderkomen voor SGS hebben gebouwd en tot die tijd moet een tijdelijke hal voor overbrugging van de huisvesting zorgen. Twee weken geleden kwam daarvoor het aanbod: het optrekken van een hal van 11 bij 22 meter aan de Primulalaan/Gerberalaan, op de rand van Bergerden en net naast de Karstraat. Kosten: bijna 400.000 euro. Maar het bestuur van de club liet al snel doorschemeren niet gelukkig te zijn met dat plan: te kleine hal en veel te ver weg voor met name de jeugdleden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe