Volledig scherm
De achterkant van de Lidl in Bemmel oogt een stuk sfeervoller © Rolf Hensel

Van grafsteen tot ‘pareltje’: pui van Lidl komt tot leven

BEMMEL - ‘Als een stel grafzerken’, mopperde Bemmelnaar Herman Arts doelend op de sfeerloze, donkergrijze ramen van supermarkt Lidl in Bemmel. Maar dat was in 2018. Kijk nu eens!  

Winkelend publiek op de Markt waande zich vooral ’s nachts op het kerkhof, zo was zijn kritiek vorig jaar in deze krant. Arts had een punt, vond ook ondernemersvereniging Beleef Bemmel die om de tafel ging met de Lidl. Met de supermarkt en de gemeente werd afgesproken de ramen te beplakken met historische prenten uit Bemmel.

,,We hebben inwoners van Bemmel gevraagd mee te denken over de afbeeldingen. Het resultaat is prachtig”, vertelt een trotse Louis du Pré van de ondernemersvereniging. Ook de sportverenigingen en de historische kring hebben hun zegje kunnen doen.

De afbeeldingen op de achterzijde van de Lidl  zijn voorzien van de tekst To be Bemmel, met een knipoog naar I Amsterdam. De ‘nieuwe wand’ werd eerder deze week onthuld door wethouder Helga Witjes.

Volledig scherm
De achterkant van de Lidl in Bemmel, voor de stickeractie. © Pimm Terhorst
Volledig scherm
De Lidl in Bemmel sinds 5 juni: To be Bemmel! © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe