Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Bremen (links) en Charles Derksen bladeren door wat oude nummers. Alle tijdschriften tot drie jaar geleden zijn online gegaan. © Erik van 't Hullenaar

Veel meer Bemmelse historie online gezet

BEMMEL/HAALDEREN/RESSEN - De Bemmelse historische kring is de eerste Betuwse club op dit vlak - en de tweede in Gelderland - die de bladen volledig op internet zet. Het maakt onderdeel uit van een project Erfgoed Gelderland, waarbij uiteindelijk zoveel mogelijk informatie van lokale historische kringen digitaal wordt ontsloten. 

,,De rijksoverheid wil historische informatie zoveel mogelijk voor iedereen openstellen", lichten Jan van Bremen en Charles Derksen van de Bemmelse, Haalderense en Ressense kring toe. In Gelderland nam Erfgoed Gelderland samen met de Arnhemse bibliotheek Rozet het initiatief. Doel: zoveel mogelijk regelmatige uitgaven van historische kringen via internet volledig zichtbaar krijgen. Momenteel kan wel vaak online gezocht worden op trefwoorden om artikelen te vinden, maar moet de belangstellende uiteindelijk ergens naar toe om het verhaal op papier in te zien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe