De meest zuidelijke haakse bocht van de Karstraat tussen Huissen-Zand en Bemmel.
Volledig scherm
PREMIUM
De meest zuidelijke haakse bocht van de Karstraat tussen Huissen-Zand en Bemmel. © Erik van 't Hullenaar

Verflauwen haakse bochten in Karstraat Huissen toch weer in beeld: 15 miljoen voor meer veiligheid

HUISSEN/ BEMMEL - Het verflauwen van de twee haakse bochten in de Karstraat tussen Huissen-Zand en Bemmel staat plots toch weer in de Lingewaardse verkeersplannen. Burgemeester en wethouders hebben het plan op plek 7 gezet in een top 10 van meest urgente verkeersmaatregelen. 

8 reacties

 • Hein Hullenaar

  3 dagen geleden
  Vorig jaar hebben wij als SP Lingewaard met de D66 meegestemd tegen plan. Verflauwen van de bochten verhoogd de onveiligheid van de Karstraat. Vrachtauto's kunnen dan met 80 km p/u door Huissen scheuren, over een prachtige autoweg binnen de bebouwde kom. Er wordt een perfecte sluiproute gemaakt tussen de N 325 & A 15. Max . snelheid in de bochten moet teruggebracht naar 30 km p/u. De inwoners van Huissen komen nu al bijna niet Stadswal over door de verkeersdruk.
 • John Bluhmen

  1 week geleden
  Verflauwen is versnellen is onveiliger! Word eens wakker B&W!
 • Jan Knuiman

  1 week geleden
  Deze situatie is er,voor zover ik me herinner, al zo lang ik leef. Nu ben ik pas 57. Prima manier om de snelheid eruit te halen. Het zou tevens een rede zijn om het vrachtverkeer nog meer door het centrum te laten rijden. Ga het vrachtverkeer maar mijden. Omrijden met die, vaak veel te hard rijdende, vrachtwagens. Zonde om daar geld aan uit te geven.
 • Leon Dekkers

  1 week geleden
  Vorig jaar is de motie van D66 door de raad aangenomen. Hierin stond dat er geen vervolg kwam voor de bochten Karstraat. Wij zullen het college hier op nieuw aan herinneren. 6 Miljoen is echt beter te besteden.
 • RHJ de Man

  1 week geleden
  Alleen als je je auto niet kunt beheersen of als een idioot tekeer gaat, is de huidige situatie onveilig. Zonde om daar geld aan uit te geven.
 1. Meer ruimte voor ‘XXL-dozen’ in regio Arnhem-Nijmegen: ‘Er is enorm veel belangstelling’
  PREMIUM
  11

  Meer ruimte voor ‘XXL-do­zen’ in regio Arn­hem-Nijmegen: ‘Er is enorm veel belangstel­ling’

  Er komt meer ruimte voor bedrijven in de regio Arnhem-Nijmegen. Tot voor kort hield de provincie Gelderland de voet op de rem, maar inmiddels zijn vrijwel alle overheden in de regio het eens geworden over een uitbreiding met 90 hectare industriegrond (ongeveer 120 voetbalvelden). Een fiks deel daarvan wordt gereserveerd voor zeer grote distributiecentra, zogeheten XXL-locaties.

Betuwe