De contouren van de verlengde A15 bij Duiven vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De contouren van de verlengde A15 bij Duiven vanuit de lucht. © Gerard Verschooten

Verlengen A15 komt niet in gevaar door nieuwe stikstofmaatregelen van kabinet

RESSEN/ ZEVENAAR - De veelbesproken verlenging van de A15 in Gelderland komt niet in gevaar door de nieuwe stikstofmaatregelen die het kabinet neemt. Dat stelt het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer.

Het doortrekken van de A15 van Ressen naar Zevenaar, en de bijbehorende verbreding van de A12 bij Duiven en Zevenaar, is de grootste verkeersoperatie die momenteel op de planning staat in deze regio. Die is nodig om het dagelijkse verkeersinfarct in Gelderland weg te nemen.

Om een verlenging van de A15 mogelijk te maken, moet de verhoogde stikstofuitstoot die daarbij hoort worden gecompenseerd. Daarom wordt de snelheid op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn verlaagd naar 100 kilometer per uur. Daarnaast komt er in de Liemers een klein stuk natuur van 900 vierkante meter bij. 

Verwacht werd dat nieuwe landelijke stikstofregels de plannen voor de A15 zouden kunnen dwarsbomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe