Volledig scherm
De avondvierdaagse in Huissen in 2014. © Theo Knuiman

Vierdaagse Huissen schrapt 10 kilometer en lopen op eigen risico

HUISSEN - Voor het eerst in de historie van de avondvierdaagse van Huissen kan er al na twee keer lopen een medaille worden verdiend. Vanavond wandelen mag maar hoeft niet, aldus de organisatie.

Afgelopen dinsdag ging de vierdaagse vanwege het naderende noodweer niet door. Vanavond is er opnieuw slecht weer voorspeld. ,,We zetten wel de route uit, maar het is aan de deelnemer zelf of er gelopen wordt of niet. Wij weten niet of er noodweer komt en hoe erg het wordt. We willen niet op voorhand weer een dag schrappen”, vertelt Henk Damen, bestuurslid van het organiserende WSV Nooit te Ver.

Er wordt vanavond sowieso geen tien kilometer gelopen; die afstand wordt geschrapt, vertelt Damen, die zich een andere veertigste editie had voorgesteld. ,,,Maar het is niet anders. Vorig jaar nog hadden we de langste afstand met een kilometer ingekort vanwege naderend onweer. Maar zo extreem als dit jaar is het niet eerder geweest.”

Wandelaars starten vanavond tussen 18.00 en 19.00 uur. Tot 20.30 uur is de medaille op te halen in de Rijnstede aan de Kardinaal De Jongstraat. Opvallend: voor het eerst sinds jaren is het aantal inschrijvingen opgelopen tot boven de 1.700.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe